WEB BLOG
this site the web

Zbenguiala

Sanatatea este cel mai mare dar, Multumirea este cea mai mare bogatie, si Increderea este cea mai buna relatie.

Buddha

Sa incep cu Increderea...intr-adevar nici o relatie, mai cu seama relatia de prietenie/iubire nu poate sa existe si sa dainuiasca fara Increderea pe care ne-o acordam unul celuilalt fie ca o spunem, sau nu, important este sa o simtim, si sa o pastram vie. Dar se spune ca nu poti darui decat ceea ce ai, deci, Increderea nu o poti acorda celuilalt decat, daca in prealabil ti-ai acordat-o tie insuti/insati. O fiinta care are incredere in sine insasi este o fiinta care are Credinta in suflet. O fiinta cu Credinta in suflet va fi mereu o fiinta multumita, indiferent de conjuncturile socio-culturale si materiale pe care le traieste; deci se poate spune fara teama de-a gresi ca aceasta fiinta poate fi considerata o fiinta bogata! O atare fiinta multumita este o fiinta care cultiva in permanenta numai ganduri armonioase si luminoase; marii intelepti spun "mens sana in corpore sano", prin urmare o minte care cultiva numai ganduri pline de lumina nu poate avea decat un corp luminos si sanatos, care dincolo de toate este un dar ceresc...si asa am ajuns la finalul acestei mici interventii personale.

(Imi cer Iertare lui Buddha ca mi-am permis sa ma "zbenguiesc" putin avand ca suport frumoasele si inteleptele lui ganduri.)

Oglindire

Fii bun daca ceri bunatate, Fii tu insuti daca ceri Adevarul. Vei gasi intotdeauna doar ceea ce daruiesti din Tine- - Aceasta lume este propria ta oglindire!

(MAHATMA GANDHI)

Cat de usor este sa cadem in pacatul de-a judeca...de-a judeca situatii, persoane, atitudini, actiuni, orice din afara noastra, numai in interiorul nostru nu ne aplecam cu aceasta judecata...

Ma uit la mine si ma descoper judecand si etichetand pe altii, pentru ca altfel nu-mi explic de ce vad in jurul meu oameni care judeca, care eticheteaza, oameni care nu-si doresc asta, si totusi o fac.

Poate daca am avea aceasta mare putere de-a ne observa toate greselile noastre am fi atat de ocupati si atat de marcati de descoperire incat n-am mai avea timp sa le vedem la ceilalti...singurul gand care-mi vine acum in minte este doar "Doamne Ajuta-ma si da-mi puterea de-a ma judeca doar pe mine insami!" ...un gand, ATAT!

Arta de a fi indragostit

magnifyArta de-a fi indragostit!

A te indragosti este o arta, a ramane indragostit este o capodopera! (Helen)

Sufletul care traieste continuu stare de indragostit este cel mai "viu" suflet; el nu cunoaste frica, nu cunoaste limita de timp si nici de spatiu, nu cunoaste moartea si nici nu o va cunoaste vreodata. Ceea ce cunoaste este Frumusetea, Gingasia, Tandretea, Armonia, Jucausenia, Libertatea, Avantul, Aspiratia, Speranta, Fericirea si nu in ultimul rand, Credinta.

Faptul ca la un moment dat sufletul unei fiinte gaseste un alt suflet despre care spune ca s-a indragostit, in fapt nu este decat "nevoia" sufletului vesnic indragostit de a se darui, de a se exprima; nevoia de-a cauta sa impartaseasca propria-i fericire si frumusete in aceasta minunata manifestare, nevoia de impartasi aceasta "Eternitate" cu un suflet pe care il simte la fel de viu, la fel de treaz, chiar daca nu de fiecare data acest suflet este atat de manifest...simplu si curat!

Bogatie

UN SINGUR LUCRU E NECESAR, DACA L-AI DOBANDIT, NIMIC NU-TI VA LIPSI, NICI ATUNCI CAND ITI VA LIPSI TOTUL. DACA INSA NU L-AI DOBANDIT, CHIAR TOATE CELELALTE DE LE-AI AVEA, NIMIC NU TE VA INDESTULA." - Printul (preot) Vladimir I.Ghika.

Bogat nu este cel care are mult, ci acela care isi doreste putin.

Nu vreau sa fac apologia saraciei, Doamne Fereste, vreau doar sa scot in evidenta "bogatia" pe care o avem prin Credinta in Dumnezeu. Cat de mult ne umple interior aceasta "prezenta" impalpabila, dar atat de vie, de mare, de intensa, de necuprins, de nedescris...

Cat de fericiti putem sa fim, descoperind in noi aceasta "prezenta", iar aceasta fericire nu ne-o poate lua nimeni, pentru ca aceasta "prezenta" nu pleaca decat daca noi o alungam, sau mai corect, daca noi alegem sa nu o mai vedem, sa nu o mai simtim. Chiar si-n momentele grele din viata, avem liberul arbitru de-a fi fericiti; acestea sunt de fapt momentele alegerii noastre, pentru ca nu-i asa nu putem sa facem aceasta alegere in momentele fericite. E ca si cum ai spune ca atunci cand stai la soare alegi sa stai "mai la soare", e un nonsens. Nu, trebuie sa apara umbra peste tine pentru a putea sa faci alegerea "stai in umbra si tremuri de frig, alegand intunericul, sau iesi la soare, alegand lumina si caldura? Asa este si cu aceasta Fericire. Alegi sa te complaci in suferinta sau vezi suferinta ca pe o cale de a alege Fericirea? Si sa nu uitam ca Dumnezeu este in Toate, atat in suferinta cat si in Fericire, trebuie doar sa-L cautam, sa-I vorbim, sa-L rugam sa ne dea Intelepciunea de a alege!

Perceptii

Invatarea lectiilor pe care le aduce viata necesita multa rabdare si compasiune. E nevoie sa intelegem ca nu e usor pentru noi sa schimbam felul in care percepem realitatea. Daca ar fi usor, nu am avea nevoie de atat de multe lectii.

Majoritatea lectiilor noastre nu ne cer sa ne schimbam pe noi insine, pe ceilalti sau lumea. Ele ne cer sa schimbam perceptia pe care o avem fata de noi insine, de ceilalti si de lumea din jurul nostru.

Text

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away!

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies