WEB BLOG
this site the web

Bogatie

UN SINGUR LUCRU E NECESAR, DACA L-AI DOBANDIT, NIMIC NU-TI VA LIPSI, NICI ATUNCI CAND ITI VA LIPSI TOTUL. DACA INSA NU L-AI DOBANDIT, CHIAR TOATE CELELALTE DE LE-AI AVEA, NIMIC NU TE VA INDESTULA." - Printul (preot) Vladimir I.Ghika.

Bogat nu este cel care are mult, ci acela care isi doreste putin.

Nu vreau sa fac apologia saraciei, Doamne Fereste, vreau doar sa scot in evidenta "bogatia" pe care o avem prin Credinta in Dumnezeu. Cat de mult ne umple interior aceasta "prezenta" impalpabila, dar atat de vie, de mare, de intensa, de necuprins, de nedescris...

Cat de fericiti putem sa fim, descoperind in noi aceasta "prezenta", iar aceasta fericire nu ne-o poate lua nimeni, pentru ca aceasta "prezenta" nu pleaca decat daca noi o alungam, sau mai corect, daca noi alegem sa nu o mai vedem, sa nu o mai simtim. Chiar si-n momentele grele din viata, avem liberul arbitru de-a fi fericiti; acestea sunt de fapt momentele alegerii noastre, pentru ca nu-i asa nu putem sa facem aceasta alegere in momentele fericite. E ca si cum ai spune ca atunci cand stai la soare alegi sa stai "mai la soare", e un nonsens. Nu, trebuie sa apara umbra peste tine pentru a putea sa faci alegerea "stai in umbra si tremuri de frig, alegand intunericul, sau iesi la soare, alegand lumina si caldura? Asa este si cu aceasta Fericire. Alegi sa te complaci in suferinta sau vezi suferinta ca pe o cale de a alege Fericirea? Si sa nu uitam ca Dumnezeu este in Toate, atat in suferinta cat si in Fericire, trebuie doar sa-L cautam, sa-I vorbim, sa-L rugam sa ne dea Intelepciunea de a alege!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Text

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away!

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies