WEB BLOG
this site the web

Barbatul si Femeia - partea a II-a

Barbatul care se intelege pe el, o va intelege si pe femeie. Sau, daca nu se intelege pe el, dar incearca sa o inteleaga pe ea, va incese sa se inteleaga si pe el. Fiind mai puternic si mai inteligent, nu se va purta rau cu ea. Un barbat cu judecata simte ca prin flexibilitatea ei, femeia ii da constanta, prin slabiciunea ei – ii da forta, prin nepriceperea ei – ii da pricepere. Un barbat intelegator nu va distruge bunatatea sufleteasca a femeii, crezand ca el este mai bun decat ea.

Un barbat cu judecata stie ca evolutia nu are limita. Evolutia inseamna un plus de judecata, de ratiune.

Intelepciunea barbatului creste datorita faptului ca mai presus decat el pune capacitatea femeii de a rationa, de a judeca, iar mai presus de toate il pune pe Dumnezeu.

Nu se teme ca femeia este mai desteapta decat el deoarece nu vrea ca el sa fie mai bun decat ea. Un barbat rational crede in viziunea lui barbateasca si simte cat este de rezistent.

Oricat ar fi el insa de rezonabil, femeia este capabila sa-l uluiasca cu intuitia ei, cu perceptia ei. Fara sa se gandeasca prea mult, asa – printre altele, fara sa intre in profunzimea lucrurilor, ea poate sa spuna ceva ce nici ea nu intelege, dar care pune lucrurile la locul lor. Replica ei poate fi pentru un barbat o lovitura de ciocan in moalele capului si in sensul bun si in sensul rau, dar in acelasi timp, in acest lant veriga lipsa va fi pusa la loc. S-ar putea ca femeia sa nici nu banuiasca, el insa a inteles. Gandirea lui a si intrat in functiune, impulsul fiind iubirea ei care l-a inaltat. Daca in momentul acela el va chibzui si va simti acest lucru, lectia respectiva a fost invatata.

Un barbat intelept asculta de ordinele femeii, dar procedeaza dupa cum ii dicteaza propria lui ratiune deoarece el a fost creat ca fauritor al lumii fizice.

Daca femeia se va intelege pe ea, isi va intelege si sotul sau iubitul. Daca nu se intelege, dar se straduieste sa-l inteleaga pe el, va incepe sa se inteleaga si pe ea. Va incepe sa se increada in sentimentele ei si in vederea lui si se va realiza ca femeie in iubirea fata de el. Va simti ca prin ea el se inalta si se va inalta si ea. Aceasta este fericirea!

Femeia care simte ca barbatii sunt mai inteligenti decat femeile, se va obisnui cu sotul/iubitul ei si se va stradui sa-i inteleaga gandurile, vorbele sau explicatiile si va gasi in ele logica barbateasca. Daca din copilarie a avut rabdare sa urmareasca modul de gandire al tatalui ei, fara vorbe, urmat de o treaba oarecare, ea va intelege ca gandirea este o activitate foarte importanta. O fetita este capabila sa sesizeze miscarile ce se produc in creierul unui om care gandeste. Daca ii place cum stie tata sa planifice lucrurile, in viitor va fi capabila sa admire procesul de gandire ai sotului ei si nu va rade de el, asa cum fac alte femei. Interesul fata de modelul lui de gandire o va insufleti in iubirea ei fata de el.

Barbatul care isi pune sotia mai presus decat el, va evolua prin capacitatea ei de a judeca. El va dobandi capacitatea de a percepe clar lucrurile.

Femeia care isi pune sotul mai presus decat ea, va evolua prin capacitatea lui de a judeca. Ea va dobandi capacitatea de a vedea clar lucrurile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Text

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away!

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies