WEB BLOG
this site the web

Viata este invatatorul nostru

Viata este invatatorul nostru si noi putem invata din tot ceea ce ne aduce ea. Imi aduc aminte ca vizionand a treia oara Samsara, abia atunci am reusit sa vad/aflu o sutra pe care o descoperisem singura, pasind mai cu incredere, mai cu sfiala in viata si facand alegerile conforme cu vocea inimii si care inca reprezinta un subiect de meditatie pentru mine.

O descoperisem da, si abia dupa ce am descoperit-o am reusit sa o vad si in film, ca fiind o sutra de o importanta majora.

Acea sutra spunea:

"Everything you contact, is a place to practice the way" si tradus: "Tot ceea ce traiesti, este o modalitate sa-ti implinesti calea" sau si mai simplu "Orice experienta ajuta la gasirea Caii"

Bineinteles ca nu intotdeauna ne place ce ni se iveste in cale. Atunci cand viata ne cere sa ne aprofundam intelegerea si compasiunea, nu suntem intotdeauna dispusi sa o facem. Suntem multumiti cu nivelul la care ne aflam.

Sigur ca putem sa protestam, atunci cand viata ne cere sa o luam din loc, dar asta un ne impiedica sa mergem inainte. Nu-i putem spune “NU” vietii noastre.

Puterea vindecatoare si reparatorie a experientei noastre se afla in capacitatea ei de a ne ajuta sa accesam si sa manifestam cele mai profunde parti din noi insine. Acesta este motivul pentru care provocarile spirituale sunt o parte necesara a evolutiei noastre.

2 comentarii:

Simina spunea...

adevar, adevar, adevar...
chiar daca uneori nu ne place cum suna...
pana la urma vom ajunge sa-l descoperim si sa-l iubim......
multumesc pentru ca ai raspuns invitatiei mele la poezie si ca ai pasit in "templu"
te mai astept.....

dakini spunea...

Multumesc mult... da, in fata templului ingenunchezi... asa te simti cand te lasi purtat pe aripile poeziei... ingenuncheat si apoi ridicat in ceruri... cu drag voi fi prezenta de cate ori voi avea ocazia!

Trimiteți un comentariu

Text

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away!

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies