WEB BLOG
this site the web

Cantitatea sau calitatea in Iubire?



De ce era New Age preferă cantitatea și nu calitatea în Iubire?

De ce preferă oamenii crescuți în spiritul New Age să iubească pe toată lumea în loc să iubească TOTAL măcar o singură persoană?

Pentru că nu se iubesc decât pe ei înșiși și imaginea perfectă despre ei înșiși ca fiind ființe foarte elevate spiritual, imagine pe care caută să o mențină la nesfârșit. Ori această „mască” nu poate fi menținută decât interacționând din când în când cu persoane cât mai diferite și care, de obicei îi admiră pentru masca pe care reușesc mereu să o mențină frumoasă și poleită cu multă drăgălășenie și interes pentru celălalt. 

Când te întâlnești cu o persoană doar o dată pe săptămână, efortul de a da doar ce e mai bun din tine nu va obosi niciodată pe nimeni. Când, însă îți asumi responsabilitatea unei relații, unui cuplu, unei colaborări, unei căsnicii, etc... acolo vei obosi să faci mereu efortul de a fi pe placul celuilalt cu care interacționezi prea des și masca așa zisei spiritualități va cădea mai devreme sau mai târziu, și abia atunci când va cadea masca... abia atunci se poate vorbi de putere de transfigurare... abia atunci se poate vorbi de Iubire... abia atunci se poate vorbi de maturitate relațională și afectivă, profunzime relațională și afectivă. 

Dacă în acele momente nu faci decât să-l eviți pe cel caruia i-a căzut masca, nu faci decât să arunci cu noroi în el și dai bir cu fugiții în „iubirea universală”... continuă să dormi în minciuna confortabilă a egoului tău...

Dacă în acele momente în care tu ești cel căruia i-a cazut masca dar în loc să accepți cu smerenie și naturalețe că ești un simplu om, că ai defecte, din nou, fugi către „iubirea universală” și oamenii care îți știu doar „masca” prin care continui să-ți hrănești egoul menținându-te aparent sus... continuă să dormi în minciuna confortabila a egoului tău!

Adevărata transformare nu este NICIODATĂ confortabilă egoului!
Nu poți fugi de interacțiunea cu cel care te-a văzut dincolo de măști alegând-o pe cea cu cei care nu te cunosc fără maști, și să te și transformi!
Adevărata maturitate și profunzime nu vine doar cu flori și bombonele... vine cu multă zbatere interioară între ego și Sine!

Era New Age nu face decât să hrănească ego-ul și să ne dea sentimentul că suntem grozavi, elevați, spirituali, speciali, că avem misiunea de a salva sau de a eleva oamenii, mai inferiori, deși nu se pronunță niciodată asta, se înțelege dintr-o falsă compasiune de „vai săracii, trebuie să-i ajutăm că cine să-i ajute?” „eu/noi suntem instrumentele lui Dumnezeu de a ajuta oamenii”, etc, etc, etc

Era New Age este o eră fără Dumnezeu deși nu se afirmă niciodată asta, plusarea pe Ego, pe faptul că „Eu” sunt creatorul realității și vieții mele, exact asta face, îl scoate pe Dumnezeu din ecuația vieții.

Ori, în realitate, Dumnezeu, prin fiul său Iisus ne-a arătat că El este Calea, Adevărul și Viața!

Dumnezeu,  să ne ajute ca în lupta dintre Ego și Sine să câștige cât mai repede Sinele!

Text

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away!

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies