WEB BLOG
this site the web

Adevarul ... pur si simplu

“Adevarul pur si simplu este rareori pur si niciodata simplu.” (Oscar Wilde)

Adevarul nu trebuie ghicit, inventat sau smuls.

El trebuie dorit, cautat si iubit pana in clipa in care faptele vietii vor determina maturitatea necesara intelegerii lui.

Imi pot programa sa cunosc si sa pasesc in universul intim al unei fiinte. O pot urmari si pot specula metode prin care sa-mi ating tinta. Toate acestea sunt simple jocuri ale egoismului propriu.

Daca voi ramane la ele ma voi asemana celui care, facand autopsia unui cadavru isi imagineaza ca va descoperi idealurile indragite ale sufletului plecat.

Dreptul de a Iubi

Exista milioane de feluri in care ne putem exprima fericirea, dar nu exista decat un singur fel prin care putem fi cu adevarat fericiti, iar aceasta este Iubirea. Nu exista nici o alta cale. Nu putem fi fericiti daca nu ne iubim pe noi insine. Aceasta este realitatea. Nu putem impartasi cu altii ceea ce ne lipseste. Daca nu ne iubim pe noi insine nu avem cum sa iubim pe altcineva.

Putem, in schimb sa simtim nevoia de a fi iubiti, si daca descoperim pe altcineva care la randul sau are nevoie de noi, se creeaza o relatie pe care oamenii o numesc “iubire”. In realitate nu este vorba de iubire. Este doar o forma de posesivitate, de egoism, de control lipsit de respect. Nu are rost sa ne mintim singuri ca aceasta este iubire.

Iubirea pe care o emanam este singura cale prin care putem fi fericiti. Sa incepem sa ne iubim pe noi insine neconditionat. Sa ne abandonam in fata acestei iubiri si sa nu ne mai opunem vietii. Nu are rost sa ne mai respingem singuri. Sa renuntam la toata aceasta vinovatie, la toate acuzatiile si sa ne acceptam asa cum suntem. Doar astfel ii vom putea mai apoi accepta si pe ceilalti asa cum sunt. Avem tot dreptul de a iubi, de a zambi, de a fi fericiti, de a ne impartasi iubirea si de a nu ne teme sa primim iubirea.

Text

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away!

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies