WEB BLOG
this site the web

Cautarea Adevarului...

Noi suntem înclinati în mod natural - si educati în mod iresponsabil - sa credem ca, pentru chiverniseala destinului nostru, nu ne sunt trebuincioase decât împrejurari favorabile, bunatati, rasfaturi si noroace. Nimeni nu se roaga sa capete vreo încercare aspra, vreo napasta, vreun esec. Si nimeni nu crede ca asemenea neajunsuri pot veni prin intermediul îngerului, consacrat, îndeobste, ca un produs de cofetarie. (Andrei Plesu)

Daca vom cauta adevarul in viata, poate ca vom gasi mângâiere în cele din urma; daca vom cauta mângâiere, nu vom gasi nici mângâiere si nici adevar - doar vorbe mieroase si iluzii desarte la început si, în cele din urma, disperare si tristete.

De aceea, cautarea adevarului in viata, precum si a vietii in adevar trebuie sa reprezinte singura si constanta noastra cautare…

Viata este invatatorul nostru

Viata este invatatorul nostru si noi putem invata din tot ceea ce ne aduce ea. Imi aduc aminte ca vizionand a treia oara Samsara, abia atunci am reusit sa vad/aflu o sutra pe care o descoperisem singura, pasind mai cu incredere, mai cu sfiala in viata si facand alegerile conforme cu vocea inimii si care inca reprezinta un subiect de meditatie pentru mine.

O descoperisem da, si abia dupa ce am descoperit-o am reusit sa o vad si in film, ca fiind o sutra de o importanta majora.

Acea sutra spunea:

"Everything you contact, is a place to practice the way" si tradus: "Tot ceea ce traiesti, este o modalitate sa-ti implinesti calea" sau si mai simplu "Orice experienta ajuta la gasirea Caii"

Bineinteles ca nu intotdeauna ne place ce ni se iveste in cale. Atunci cand viata ne cere sa ne aprofundam intelegerea si compasiunea, nu suntem intotdeauna dispusi sa o facem. Suntem multumiti cu nivelul la care ne aflam.

Sigur ca putem sa protestam, atunci cand viata ne cere sa o luam din loc, dar asta un ne impiedica sa mergem inainte. Nu-i putem spune “NU” vietii noastre.

Puterea vindecatoare si reparatorie a experientei noastre se afla in capacitatea ei de a ne ajuta sa accesam si sa manifestam cele mai profunde parti din noi insine. Acesta este motivul pentru care provocarile spirituale sunt o parte necesara a evolutiei noastre.

A asculta pentru a auzi adevarul

Tu esti raspunzator pentru ceea ce crezi, chiar daca alegi sa crezi ceea ce iti spun ceilalti. Asadar, nu te teme sa pui sub semnul intrebarii autoritatea celorlalti. Nimeni nu stie mai bine ca tine de ce anume ai nevoie cu adevarat.

Cu toate acestea, daca ramai centrat in structura ego-ului tau, nu vei rezona cu adevarul. Trebuie sa mergi mult mai profund decat atat. Trebuie sa gasesti ceea ce te ajuta sa-ti exprimi sinele, fara sa le faci rau celorlalti. De asemenea, trebuie sa gasesti ceea ce ii ajuta pe ceilalti in exprimarea de sine, fara sa-ti faca tie vreun rau !

Text

Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away!

 

W3C Validations

Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Morbi dapibus dolor sit amet metus suscipit iaculis. Quisque at nulla eu elit adipiscing tempor.

Usage Policies